Kungstens glasmästeri

Experten tipsar

Ibland hamnar man i en situation där man faktiskt måste byta fönster. Det kanske inte räcker med att byta isolerglaset utan man måste byta hela fönstret. Idag finns det mycket att välja mellan och underhållsfria fönster är kanske ett alternativ för dig. Trä innebär att man behöver skrapa och måla och när man pratar om underhållsfritt syftar man oftast på aluminiumfönster. Men även underhållsfria fönster behöver lite kärlek då och då och vi rekommenderar att ni alltid läser tillverkarens anvisning innan ni bestämmer er. Detta för att säkra en lång livslängd på produkten ni köper.

Ett värde på hur bra eller dåligt det isolerar. Högt u-värde är sämre än lågt.

Utvändig kondens beror på att värmen som finns i huset inte kan läcka ut och värma upp det yttersta glaset. Utvändig kondens är ett tecken på effektiva glas med lågt u-värde.

Invändig kondens kan bero på flera olika saker. Hög invändig luftfuktighet som i till exempel badrum eller kök. En annan orsak kan vara att luften som rör sig inne i rummet inte kan komma åt glasytan av någon anledning. Dålig ventilation.

När du upplever störande ljud från utsidan. Fråga oss gärna om råd, vi kan guida dig.

På glasets yta finns en beläggning som i huvudsak bryter ner kolföreningar. Regnet sköljer sedan bort smutsen som samlats på ytan.

 Ja absolut! Ju mörkare glas du väljer, desto mer värme hindras att komma in genom glaset. Det finns mycket att välja på och det är viktigt att inte välja för mörka glas då det kan innebära att man behöver stödbelsyning.

Fundera över vad du tycker om det som du har. Fungerade det bra eller finns det något du vill ändra på? Ljud, buller, solskydd, insyn, självrengörande, underhållsfritt.

Kungstens glasmästeri

specialister på allt inom glas.

Kontakta oss